Шестикласникам

субота, 26 жовтня 2019 р.

День української мови і писемності

 Щороку, починаючи з 1997 року, українці відзначають День української писемності та мови (цьогоріч  на офіційному рівні святкуватимемо 21-й раз).
Свято писемності та мови приурочене до дня пам’яті Нестора Літописця, автора «Повісті минулих літ», що був одним із учнів Кирила та Мефодія – творців слов’янського письма.
Традиційно цього дня  на Українському радіо проходить Всеукраїнський диктант національної єдності. Всеукраїнський радіодиктант національної єдності був започаткований у 2000 році з метою єднання навколо мови.
Враховуючи те, що цього року 09 листопада припадає на суботу, 19-й Всеукраїнський диктант єдності на Українському радіо проведуть 8 листопада 2019 р. об 11:00 годині за новими правилами і новим правописом.
Читатиме диктант відомий мовознавець, автор підручників і посібників з української мови та літератури Олександр Авраменко, який складає текст диктанту останні 13 років.
 Цього року вперше диктант можна буде перевірити вже через 15 хвилин після його написання. За цей час (11:45-12:00) охочі зможуть надіслати свій текст (фото, скан або скріншот із вказаною зворотною адресою) на електронну скриньку Українського радіо (rd@nrcu.gov.ua), або у приватні повідомлення на сторінці Українського радіо у Фейсбук (UA: Українське радіо), або на вайбер – 097-107-107-9. Повідомлення надсилати на одну з адрес, не дублюючи на всі. Джерело

Немає коментарів:

Дописати коментар